در حال حاضر صنعت پرورش چای در ژاپن پیشرفته ترین در بین تمام کشور های جهان به حساب میاد و از ماشین آلات تخصصی زیادی برای پرورش این گیاه استفاده میشه. ژاپنی ها به علت ذائقه متفاوت، این نوشیدنی رو طوری طراحی کردن که کمی رنگ سبزتر، طعم قوی تر و شیرین تری نسبت به چای چینی داره. علاوه بر چای کرهای نمکی، چای شیری شیرین نیز دیگر نوشیدنی محبوب، به ویژه در مراسم عروسی است.
خرید اینترنتی گلبرگ گل محمدی 60 گرمی ژیوار
چای کره ای؛ چای باستانی تبت با قدمتی هزار ساله کجارو | OkChay
میزان اکسید شدن برگ یکی از مهمترین عوامل برای تولید انواع مختلف چایه. بعد از مرحله مالش که برگ حالت لهیدگی پیدا کرد؛ برگ رو در معرض هوا قرار میدن تا با اکسیژن واکنش نشون بده؛ واکنشی شبیه به زنگ زدن آهن، به این نوع واکنش اکسایش طبیعی میگن. نوعی دیگه از اکسایش برگ وجود داره که با تخمیر میکروبی انجام میشه. برای تهیه ابتدا دو لیتر آب را به جوش بیاورید، سپس بگذارید خنک شود. پس از خنک شدن از صبح تا عصر هر یک ساعت یک فنجان از آن مصرف شود. درصورتیکه میخواهید در یک وعده استفاده کنید یک ساعت قبل از ناهار میل کنید.
مواد لازم (روش اول)
چای سیاه را بجوش میآورند، صاف میکنند و داخل تلمبه چای مخصوص خوابگاه دختران میریزند. پس از حدود یک دقیقه تلمبه زدن، چای آماده سرو است و فنجانی از نوشیدنی سفید مایل به قرمز در پیش روی شما حاضر میشود. (پوچا) چای سنتی تبت با جوشاندن چای سیاه قالبی به نام پماگول برای مدت زمان نسبتا طولانی و اضافه کردن شیر، نمک و کره گاو درست میشه. این نوشیدنی بافتی مثل سوپ داره و نوشیدنش در آب و هوای سرد و مرتفع بسیار آرامش بخش و تقویت کننده به حساب میاد. نوشیدن چای کرهای، بخشی معمول و عادی از زندگی تبتیها به شمار میآید. یک شهروند تبتی، قبل از رفتن به سر کار، معمولا چند فنجان از این نوشیدنی لذیذ و منحصربهفرد را مینوشد.
- تبتیها برای سرو، چای کرهای را در قوری چای یا شیشههای مخصوص میریزند وروی آتش گرم نگه میدارند تا در هر زمانی بتوانند برای پذیرایی از آن استفاده کنند.
- کم کم طمع دولت بیشتر شد و به مالیات اضافه شد؛ تا جایی که نرخ مالیات به 119% رسید.
- در تاریخچه چای اومده که تا اواسط قرن هفدهم تمام مردم چین فقط از چای سبز استفاده میکردن.
- این مرحله برای چای سفید و چای سبز برای جلوگیری از اکسید شدن برگ انجام میشه.
- در مناطق کوهستانی تبت، نپال و بوتان، محلیها از نوشیدن یک نوشیدنی ویژه به نام «پو چا» یا چای کَرهای لذت میبرند که با برگهای چای، کره گاو یا گاومیش، آب و نمک درست میشود.
- در کشور چین بهش چای قرمز میگن چون زمانی که دم میکشه رنگش قرمز میشه؛ غربی ها به دلیل رنگ سیاه برگ بهش چای سیاه میگن.
بااینحال گمان میره که قهوه بیشتر در کشور ما رواج داشت، چون که در زمان صفویه مکانهایی به نام قهوهخانه شکل گرفتن. بااینحال رفتهرفته چای بهعنوان نوشیدنی ملی جایگزین قهوه در بین مردم شد. در ابتدای ورود این محصول تنها برای ثروتمندان قابل تهیه بود و قیمت بالا اون رو به خوراکی شیک و خاص تبدیل کرد. همچنین توانایی نوشیدن با ظرافت و مهارت از موقعیت اجتماعی افراد حکایت میکرد. به همین دلیل بسیاری از خانوادههای اشراف و ثروتمند انگلیسی و هلندی در قرن هجدهم دستور دادن که نقاشیهایی از مراسم خانوادگی این نوشیدنی کشیده بشه.